...
+31 6 34 70 01 42
info@xclusivecarcarecentre.nl

Wat Is Detailing?

Wat is detailing?

Om het car detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien. Car detailing de naam zegt het al; “detailing”. Als wij werken aan het perfecte eindresultaat draait het allemaal om details, en alle stappen die car detailing dus met zich mee brengt. Hopelijk is onze uitleg hierover duidelijk, wilt u desondanks meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op.

WASPROCES

Het is belangrijk dat de auto met een goede shampoo (ph-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doen wij in meerdere stappen, hierbij is het ook mogelijk om de onderkant van uw auto te laten reinigen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. Na afloop drogen wij de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht.

KLEIEN

Na het wassen wordt het voertuig gekleid om de lak en het glas een goede dieptereiniging te geven en zo het ingevreten teer, hars, zure regen en meer te verwijderen. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt klei, hieraan wordt een vloeistof met een speciale samenstelling toegevoegd. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden.

LAKDIKTE METEN

Voordat we beginnen met het verdere car detailing proces meten we zorgvuldig de dikte van de laklaag van ieder paneel. Aan de hand daarvan kunnen we ook zien of bepaalde panelen al dan niet herspoten zijn. Of dat de lakdikte op panelen gering is, waardoor wij onze werkwijze aan moeten passen en hiermee het risico op beschadiging uitsluiten. Hierna plakken we rubbers, de voorruit, wielen en kunststof-delen af ter voorbereiding op het polijsten.

LAKIMPERFECTIES

We inspecteren het lakoppervlak op imperfecties. Denk hierbij aan: losse krassen, waskrassen, ingebrande vogelpoep en teer etc.

POLIJSTEN

Een van de belangrijkste processen tijdens de car detailing behandeling. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. Zo krijgt de lak weer zijn sprakelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten wordt verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken. Wij polijsten met uitsluitend professionele gereedschappen, en staan bekend om ons hologram en swirl vrij resultaat (poetskrassen, ronde kringen).

PRE-WAX/COAT

Voordat we kunnen beginnen met het aanbrengen van een wax/coating is het belangrijk dat we eerst een reiniging toepassen. Zo zal de wax of coating zich beter kunnen hechten en wordt de duurzaamheid ervan geoptimaliseerd.

WAXEN

Nu er een prachtige glans op de lak zit is het uiteraard belangrijk dat die zolang mogelijk behouden blijft. Harde Carnauba wax zorgt voor een ultieme bescherming en geeft de lak en nog diepere (wet-look) glans. Wij werken met uitsluitend hoogwaardige paste (harde vorm) waxen van het merk Swissvax. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten waxen, wij informeren u graag bij het maken van een keuze.

LAKVERZEGELING

De prachtige glans die na de behandeling in de lak zit wordt extreem lang beschermd door een coating op basis van siliciumdioxide, de nieuwste technologie op het gebied van quartz keramische coating. De lakverzegeling/coating vormt een beschermende laag op de lak die beschermt tegen bijvoorbeeld fijne krasjes die veroorzaakt door wassen. Maar ook tegen; zure regen, vogelpoep, en uv-straling. Een prachtige methode op het gebied van car detailing.

WHEEL-PROTECTION

Velgen worden snel vuil door remstof, teer, etc. Door de warmte begint dit vuil zich vast te hechten en wordt het meestal moeilijk om dit nog te verwijderen. Door middel van een wheel-sealent of een wheel-coating verhelpen we dit probleem.Het legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een Wheel-sealant of coating een mooie glans aan uw velgen.

UITLAAT

De uitlaat van een auto wordt snel zwart en door de warmte hecht het vuil zich eraan vast. Wij kunnen deze perfect weer in zijn originele staat brengen door middel van polijsten en indien gewenst ook een bescherming aanbrengen d.m.v. een keramische coating.

KUNSTOF EN RUBBERS

Kunststof en rubber zijn onderhevig aan UV-stralen, zout, zure regen en meer waardoor ze snel uitdrogen en verkleuren. Om dit te voorkomen brengen wij een Trim dressing aan die de rubbers en plastics voeden, beschermen en zijn originele kleur terug brengen. Bovendien hoort een kunststof coating tot de mogelijkheden, hierdoor blijven uw rubbers en kunststofdelen nog langer beschermd.

MOTOR COMPARTIMENT

Het motorcompartiment wordt volledig gereinigd en ontvet en achteraf behandeld met een beschermlaag die een prachtige satijnen look geeft.

STOOM REINIGING

Met onze professionele stoomreiniger bereiken wij zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken, denk hierbij aan sponningen of delen in het motorcompartiment. Ook gebruiken wij deze tijdens het behandelen van het interieur. Stoffen vloerdelen en stoelen worden diep gereinigd met een stoomcleaner en een niet agressieve, veilige vloeistof. Hierdoor kunnen we diep vuil en vette vlekken uit stof verwijderen. Daarna kunnen we er een beschermlaag (impregneermiddel) aanbrengen om verdere vervuiling te verminderen.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.