+31 6 34 70 01 42
info@xclusivecarcarecentre.nl

Coating

wat is N-XTC Quartz lakcoating?

N-XTC Quartz is een vloeibare gel-achtig product speciaal ontwikkeld voor bescherming van het lakwerk voor auto’s en boten, deze zal professionele installatie hard wordt. Wanneer de coating volledig is uitgehard beschermt het de lak tegen oxidatie en lichte beschadigingen gedurende een lange periode. Als een auto nieuw is zijn de looks geweldig, maar na verloop van tijd wordt dit aanzienlijk minder. Het weer, oxidatie, strooizout, insecten, marine, en swirls laten na verloop van tijd hun sporen achter. Omdat te voorkomen is een N-XTC beschermlaag de perfecte oplossing. Een coating is niet alleen bedoeld voor nieuwe, maar zeker ook gebruikte auto’s of oldtimers (zie portfolio).

Zelfreinigend

Zoals gezegd worden de poriën van de lak gevuld en afgesloten wat de grip die vervuiling op het lakoppervlak heeft drastisch verminderd. Dit creëert de zelfreinigende-werking. Vuil hecht vele malen minder snel aan het lakoppervlak, hierdoor blijft de auto schoner. Door de verminderde grip van vuil aan het oppervlak is deze ook veel eenvoudiger schoon te maken. Zo zult u merken dat wanneer het lakoppervlak door u gereinigd wordt d.m.v. bijvoorbeeld hoge druk water deze al nagenoeg schoon zal zijn. Dit verminderd merkbaar de tijd die u nodig heeft om uw auto te wassen/onderhouden.

bescherming van 3 tot 5 jaar

De N-XTC Quartz coating kan op iedere autolak worden toegepast. Om optimale prestaties te bereiken is het erg belangrijk dat het oppervlak perfect schoon is; volledig vrij van waxen, siliconen en andere coating. Wanneer dit niet het geval is zal de beschermlaag niet hechten met de lak. Xclusive Car Care Centre biedt u de mogelijkheid om uw autolak te beschermen. N-XTC Quartz Coat 4D met minimaal 3 jaar garantie!

Waterafstotend

De glascoating heeft een hoge waterafstotende werking welke gehandhaafd blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating aanwezig is op de lak. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op het lakoppervlak (dit wordt beading genoemd) en dat grotere hoeveelheden water razend snel van het lakoppervlak afglijden (dit wordt sheeting genoemd). Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VOORBEHANDELING BIJ GLASCOATING

Glascoating, het woord zegt het al, is een transparante laag. Het maskeert en camoufleert niets. Voor het optimale resultaat dient uw lak daarom volledig swirl en hologram-vrij te zijn. De lak dient dus geen waskrassen, cirkels of andere vegen te bevatten. In de zon komt dit namelijk genadeloos tot uiting door de coating heen. Het aanbrengen van een glascoating hoort dan ook samen te gaan met het zorgvuldig polijsten van uw auto.  Voor het aanbrengen van de coating zelf is grondige ontvetting essentieel. Een glascoating goed aanbrengen is secuur werk, dat behoorlijk wat tijd en vakkennis vraagt.

Slijtagevast

Door de hardheid van de glascoating wordt het lakoppervlak voorzien een duurzame slijtvaste laag. De laag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, denk hierbij aan: chemicaliën, uv-licht (verkleuring door zonlicht), teer, boomhars, inbranden van vogelpoep, strooizout, en andere factoren. In een meest extreem geval beschermt de glascoating zelfs tegen krassen in het lakoppervlak.

Diepe glans

Nog een bijkomend voordeel van een glascoating is de glans. De uitstraling van de lak van de autoof het behandelde oppervlak (kunststof, velgen, etc.) veranderd. De glansgraad van een glascoating ligt hoger dan die van de originele lak van de auto. Ook verandert bijvoorbeeld de uitstraling van een metallic lak. De metallic deeltjes in de lak zullen nog beter naar boven komen. Bij donkere kleuren wordt de kleur dieper, zo wordt een unikleur auto zwarte bijvoorbeeld echt diep zwart. De glansgraad blijft gedurende de gehele periode dat de glascoating op de lak zit hetzelfde.

Velgen Coaten

Naast een glascoating op uw autolak aanbrengen kunnen we ook uw velgen beschermen met een keramische coating oftewel glascoating. Denk hierbij aan alle vliegroest en remstof wat op uw velgen blijft plakken en met de tijd bijna niet meer eraf kunt krijgen. Dit bijt met de tijd u velgenlak in en u raadt het al, dan kunt u deze opnieuw laten spuiten rond de 150 euro per stuk of een nieuwe velgenset. Wij kunnen uw velgen voorzien van een glascoating waardoor er geen vuil meer zal plakken op uw velgenlak maar op de glascoating, hierbij zal dus elke keer wanneer u uw auto af zal spuiten alle vliegroest en remstof eraf vliegen. Kortom u zult jarenlang plezier hebben van nieuwe uitziende velgen.

Glascoating Prijs

Voor het aanbrengen van glascoating moeten er eerst andere handelingen worden verricht. Denk hierbij aan het wassen van uw auto en het verwijderen van vliegroest en teer. Hierna moet je auto meerdere lagen gepolijst worden om ervoor te zorgen dat alle krassen verwijderd worden, mocht dit niet het geval zijn dat zal de glascoating de kras nog duidelijker zichtbaar zijn, alsof de onder een  vergrootglas wordt gehouden. Vandaar dat wij altijd een prijs vanaf hanteren.  Wij willen eerst uw auto zien voordat wij een prijs doorgeven, iedere auto is verschillend en heeft ook zo z’n eigen behandeling nodig!