...
+31 6 34 70 01 42
info@xclusivecarcarecentre.nl

Lakverzegeling

Lakverzegeling

Er bestaan veel verschillende soorten lakbehandelingen. Hieronder staat beschreven wat de verschillende behandelingen inhouden. Echter is iedere auto uniek en kijk ik graag samen met u naar de meeste geschikte behandeling voor uw auto. Invloeden van de standtijd zijn vaak de wasmethodes en shampoo’s die gebruikt worden. Om een auto goed te wassen dient deze ook gewassen te worden met een PH neutrale shampoo.

Waxen

Wax is een beschermend middel dat als voornaamste ingrediënt gebruik maakt van was. Dit is misschien ook wel de meest bekende vorm van bescherming. De filterdunte laag die achterblijft op je lak is een dun laagje van enkele micron die een bescherming vormt tussen het vuil en de lak van je auto. Waxen kunnen worden onderverdeelt in 2 soorten de carnauba wax en synthetische wax. .

Synthetische waxen

Synthetische waxen zijn er op gemaakt uw auto langdurig te beschermen, door de high-tech technologieën die gebruikt worden is de standtijd van een synthetische wax vele male langer. De glans die behaald wordt is anders ten opzichte van de carnauba wax. Sealents zijn speciaal ontwikkelde synthetische waxen welke garanderen voor een vele male langere standtijd dan de standaard synthetische waxen

Carnauba wax

Carnauba wax is een natuurproduct en komt van de carnauba palm, en fungeert als de beschermlaag van het blad. Een carnauba wax geeft uw auto een diepe, warme glans, dit wordt ook wel omschreven als de ‘wet-look’. Bij hogere percentages carnauba in de wax zal de glans nog meer zichtbaar zijn. Carnauba wax heeft een minder lange standtijd. De beste carnauba waxen zijn voor meer dan 70% gevuld met natuurlijke carnauba. Als op producten wordt aangegeven der er 100% carnauba wax inzit, geeft dit aan dat de carnauba 100% echt is, maar zegt het niks over de hoeveelheid carnauba wax die in de wax zit. Voor de beste carnauba waxen wordt er gekeken naar kleur, puurheid, en waar het heeft gegroeid. De hoogste kwaliteit carnauba komt uit Noord Brazilie. De gele wax is het puurst en heeft de hoogste kwaliteit. Sommige fabrikanten verfijnen de gele wax tot een ultra-pure heldere witte wax, om er zeker van te zijn dat de wax de meest hoog haalbare glans geeft. De carnauba wax is de wax voor autoliefhebbers.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.